АвтоФест

Никола Цолов с най-доброто си постижение във Формула 3

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Tsolov1 Facebook

Пилотът ни и член на отбора ART Grand Prix, финишира 4-ти в спринта във Формула 3 и взе 7 точки за генералното класиране в шампионата. Това обаче се случи след повреда в сензор на двигателя, като Цолов водеше почти през цялото състезание.

Да, състезателят стартира от втора позиция в решетката и още на първия завой атакува съотборника си Лорънс Ван Хьопен и успя да го задмине, но в 6-ата обиколка се появи проблем с двигателя, който намали мощността му. Въпреки него, до 11-ата обиколка българският Лъв удържаше битката, но в края завърши 4-ти.

„Доволен съм от пилотирането си, но заради проблем с двигателя, който се появи с 6-ата обиколка и ставаше все по-сериозен, загубих победата. Стратегически състезанието ми беше изградено правилно, докато колата вървеше добре, а и след това успях да отбия всички атаки и да си върна първото място, но от един момент нататък вече нямах скорост за това. В първите 5-6 обиколки пазех гумите, само в един тур натиснах по-сериозно, но после нямах мощност за нещо повече.”

Утре в 11 часа наше време е основното състезание на пистата в Бахрейн, като Цолов стартира от 11-ата позиция.