Култура

Певицата Кали в интервю за Euronews: Жалко е, че хонорарът ми може да е по-висок от този на лекар

От Стефан Борисов Стефан Борисов Репортер

От началото на тази година България е членка на Шенгенското пространство, но само по въздух и вода, а преди 22 години една песен овековечи желанието на българите да станем част от общността. Песента “Шенген” на певицата Кали се превърна в символ на копнежа за свободно пътуване и това да настигнем европейските страни.

Къде сме две десетилетия по-късно и докога ще е актуална песента? Репортерът Стефан Борисов в специално интервю с певицата, която запозна поколения българи с Шенген.

"Когато изпях тази песен бях много малка, не бях наясно какво е точно Шенген, не знаех и какво е "4:4:2", разказа тя. "Отговорността за текста е на "пророк" Годжи, така че той трябва да каже", сподели певицата. 

 

Поп фолкът сам по себе си не е лош. Лоша е цялата култура, излъчването, посланието, което носим ние. Знаете ли колко е жалко, когато си дам сметка, че моят хонорар е по-голям от този на човек, който е учил медицина. Имам предвид доктор с опит, което е много жалко. Много е тъжно. Проблемът не е в моя хонорар, а че той не взима толкова пари, колкото заслужава. 

"Ние сме охлюви, свили се в черупките си, търсещи как да оцелеят и как да си спасят собствената чергица. Дори и да не запалят чергата на Вуте. И как да се нагушят с повече пари...", смята тя. 

"Когато подобриш себе си, имаш право да изискваш. Когато не струваш, нямаш право да изистваш. Това е", заключи изпълнителката.