АвтоФест

Младият ни картинг пилот Любослав Руйков с нова победа в Италия

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
429676721 10227612690000178 4820329951797760023 N Facebook

В неделния ден още една млада наша надежда в картинга записа победа в италиански шампионат - Любослав Руйков, който грабна титлата в Зимната купа на ROK в клас "Junior", провеля се да пистата "Саут Гарда" в град Лонато. Пилотът ни от Pure Speed Racing/Zanchi Motorsport се бори с още 53 участника, като още в предишния ден записа четвърто време в квалификацията.

Руйков записа първо добри позиции в предфиналите с четвърта и втора, което му отреди и четвърта стартова позиция на финала. Още в началото Руйков влезе в пълна атака и успя да поведе, и въпреки че другите се групираха във "влакче", за да борят въздуха и да го застигнат, той не им остави шансове. Вторият пилот завърши зад него само на 0.09 секунди.

Победата в генералното класиране в клас Junior осигурява на Руйков участие на световното първенство на ROK, където се събират изключително силни пилоти.

По-рано този месец се оказа, че от нашата картинг федерация са изпуснали сроковете да заявят Руйков в Картинг академията на ФИА, за която той получи покана, за което баща му Велко Руйков заяви: „Въпреки безотговорното поведение на българската картинг федерация, която провали участието на Любо в Картинг академията на ФИА тази година, той успя да се пребори за нов шанс и ще кара на световно, което за нас е важно.”