Общество

Маскирани полицаи влязоха в сградата на „Лев Инс“

От Euronews България Euronews България

Маскирани полицаи с извадени пистолети са нахлули в сградата, в която се помещават централният офис на застрахователната компания „Лев Инс“ и Съюзът за стопанска инициатива, които бяха свързвани с разстреляния миналата лято Алексей Петров, съобщава „24 часа“.

Обиските са концентрирани в Cyber one - партньор на „Лев Инс“ в киберсигурността, чийто офис се намира в същата сграда, уточняват източници на медията. Според сайта на Cyber one компанията има около 10 служители. Собственик според Търговския регистър е Кирил Григоров.

Акцията е на МВР и е по неотложност. Започнала е около 12 ч. днес. От Софийската градска прокуратура засега не предоставят повече информация.

На третия етаж на сградата е Центърът за киберсигурност на застрахователната компания, а на петия - ССИ.

„Лев Инс“: Акцията няма общо с нашата дейност

Директорът „Информационни технологии и киберсигурност“ в „Лев Инс“ Явор Колев заяви пред медиите, че действията на полицията, които се извършват в момента, нямат общо с „Лев Инс“, а са свързани с друга компания, която се намира в същата сграда.

В официално изявление на компанията се казва, че заради акцията на МВР са били отцепени два етажа, а служителите са били изолирани и лишени от комуникации.

„В момента се извършват действия по разследване към друга компания, която има офиси в тази сграда“, посочи Явор Колев и обясни, че това е фирма, която е наемател в сградата, предаде БТА. Колев отрече акцията на полицията да е свързана със Съюза за стопанска инициатива. Той каза още, че служителите на „Лев Инс“ са на работните си места и работят.

По думите на Колев служителите на МВР са влезли в сградата около обяд. На въпрос той отговори, че не знае дали това е свързано с разследването на убийството на Алексей Петров.