Цвят

"Дюн: Част втора" тръгва по кината

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Пустинната планета Аракис излезе от "Дюн" и замести червения килим за световната премиера на втората част на филма. 

В главните роли във фантастичния епос отново влизат Зендея и Тимъти Шаламе. А сред новите образи на екрана е принцеса Ирулан, в която се превъплъщава актрисата Флорънс Пю. Другият ключов герой е този на Остин Бътлър, който е основен враг на Пол Атреидски.

 

Много, много съм благодарна да играя принцеса Ирулан. Тя е много силна, не съм влизала в подобна роля досега.

Флорънс Пю, актриса

Търсих нещо различно от това, което съм правил досега. Търсих начин да предизвикам себе си. И този герой е много по-различен от всичко, което съм правил.

Остин Бътлър, актьор

Лентата, вдъхновена от втората книга от поредицата на писателя Франк Хърбърт, ще проследи бунта на Пол Атреидски срещу падишах император Шаддам IV и отмъщението за смъртта на баща му. 

Режисьорът Дени Вилньов чака новите отзиви на почитателите близо три години след премиерата на първата част.

 

Честно казано, съм изморен, развълнуван и разтревожен. Очаквам с нетърпение филмът да бъде пуснат на пазара. За да разбера какво мислят феновете и любителите на киното по света.

Дени Вилньов, режисьор на "Дюн: Част втора"

"Дюн: Част втора" трябваше да излезе по кината в началото на ноември миналата година, но премиерата беше отложена заради стачките на актьорите и сценаристите в Холивуд. Очакванията към лентата са високи след успеха на първата част, която спечели 6 награди "Оскар" и над 400 млн. долара от боксофиса. 

Премиерата на филма в България е на 1 март.