Ексклузивно

Гръцки бизнесмен за „Нотариуса“: Имаше заплахи за нас и за нашите семейства

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Гръцки бизнесмен е поредната жертва на групата на  убития Мартин Божанов-Нотариуса. Проф. Йоаким Каламарис заяви пред Евронюз България,че е бил изнудван от групата на Мартин Божанов и  адвокати сред които и Велимир Атанасов. Направен е опит да бъде отнет имот на стойност 25 милиона евро на Окололовръстен път в София. В схемата попада и СРП, която започва разследване срещу гръцкия бизнесмен за измама. Каламарис е извикан на разпит в СДВР.

Ето какво сподели той:

Няма как да сме измамници на нашия имот. Аз поисках да се видя с прокурора – той ми отказа. Сутринта чух лицето Зартова да казва, че Божанов се е срещнал два пъти с нея в коридора. Не мисля, че тази дама се движи по коридорите на нейната администрация – напротив, тя си седи в кабинета. Но с Мартин Божанов явно два пъти е успяла да се види – тя да обясни защо.

Ние не мислехме, че нещата са толкова сериозни, при положение, че знаехме, че нямаме вина.
Обвиняват ни, че ние сме подвели дадения партньор, който щеше да инвестира – не да купи имота ни – но явно да инвестира без пари. Не е изпълнен предварителният договор и трябваше да се оттеглят. И при този вариант да потърсят обезщетение.

Слава Богу, в СРП – явно там нещата са подредени – ни отмениха всичките обвинения. Даже с мотиви, че Районната прокуратура действа извън Процесуалния кодекс.

Имали са хора покрай неговото (на „Нотариуса“ – бел. ред.) обкръжение – поне така се представиха – които идваха при нас да ни заплашват или да ни изнудват за пари. Даже се представиха като служители на ДАНС – че срещу нас има сигнал за корупция.

 

Очаквайте и позицията на бившия ръководител на Районната прокуратура в София Невена Зартова.