Ела в...

Ела в Катар на спиращи дъха пътувания в пустинята

От Живко Константинов Живко Константинов Водещ
Дюните на Катар са основна атракция за туристите и предлагат невероятни гледки. Най-голямата пясъчна пустиня в страната се намира в югозападната част на Доха. Пътуването с "4 по 4" джипове създават уникално изживяване в необикновената среда.
Спиращи дъха обиколки по изгрев или залез ни отвеждат в друг свят. Вълнообразните пясъчни дюни на пустинята предлагат изключителна красота. Пустинята е неразделна част от местната култура и може да се похвали с изненадващ набор от забавления. От релаксираща почивка в оазис, до екстремно стръмно каране по ръба на дюните, сандборд и атевета.
Силните ветрове и обширното небе правят пустините на Катар идеални за парапланеризъм, предлагайки напълно различна гледна точка на пейзажа. Впечатляващото „Вътрешно море“, признат обект от ЮНЕСКО и най-големият природен резерват на Катар, се намира на юг от града и е едно от малкото места в света, където морето навлиза в пустинята. Туристите могат да се насладят на дневни, вечерни или нощни къмпинги в бедуински стил с всички удобства. Пустинята е всичко друго, но не и скучна. Защо, гледайте във видеото!