Общество

Зам.-кметът по екология: Около 1000 дневно са нарушителите, които влизат със стари коли в центъра на София

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Проектът за бюджет на София беше официално внесен в СОС на 29 януари, както е по закон. Това обаче все пак е проект, за да бъде приет той трябва и Общински съвет да го гласува. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ заместник кметът на София по екология Надежда Бобчева.

„Кметът няма правомощията да спира възнагражденията на общинските съветници, те биха могли да бъдат спрени ако не бъде приет бюджета, защото така казва законът. В настоящата ситуация администрацията внася нужните осигуровки на общинските съветници и те ще получат своите възнаграждения в момента, в който има избран председател на Столичния общински съвет“, обясни още Бобчева.

Вярвам, че разумът ще победи и колегите общински съветници ще намерят решение на ситуацията в Столичния общински съвет. Всички работим в името на хората в София и няма как егото да побеждава. Надявам се на 8 февруари да имаме бял дим над сградата на Столична община.

Около 1000 дневно са нарушителите, които нарушават забраната за стари коли в центъра на София, но около 60% от тях са с различна от софийска регистрация, коментира още Надежда Бобчева.

Целия разговор вижте във видеото.