Спорт

„Левски“ и „Лудогорец“ записаха поражения от чешки отбори в Турция

От Euronews България Euronews България
Levskiludogoretskontroli Facebook Снимка: Фейсбук

Левски допусна поражение с 0:3 от Баник (Острава) в петата си контрола по време на зимния подготвителен лагер в Турция. "Сините" направиха много грешки, а попаденията за чехите паднаха през първото полувреме, като при последното останаха сериозни съмнения за засада. Неофициален дебют за Левски направи новото попълнение Карлос Охене. Той стартира от първата минута, а негов партньор в центъра на терена бе Асен Митков.

На трибуните за първи път по време на подготовката бяха мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров.

Лудогорец пък допусна първата си загуба в контролите в Турция, след като отстъпи с 1:3 на Теплице. Руан Круз изведе българския шампион напред в 14-ата минута след двойно подаване с Якуб Пьотровски, а Теплице изравни в 30-ата.

Българският шампион допусна два гола за две минути в началото на втората част. Абдала Гнинг бе изпуснат от защитата на разградчани и вкара за чешкия тим, а само минута по-късно отново той оформи крайния резултат. В 66-ата минута Лудогорец получи дузпа за игра с ръка, но Круз не бе точен.

В предишните си контроли "орлите" победиха шампиона на Словения Олимпия (Любляна) и първенеца на Полша Ракув (Ченстохова).