Политика

Нинова обяви, че спира разговорите с ИТН, Трифонов ѝ отвърна с "комунист мандат не пуска"

От Euronews България Euronews България
Ninova Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова обяви, че левицата прекратява разговорите за съставяне на правителство с „Има такъв народ“.

„Мандалото хлопна за “Има такъв народ”. Преговори с ИТН няма да водим повече“, обяви Нинова на своята Фейсбук страница и посочи, че „няма връщане назад“.


Според Нинова БСП са положили големи усилия за това “Продължаме промяната” да отстъпят за промени между първо и второ четене на антикорупционния закон.

"Следователно и това искане на “Има такъв народ” е изпълнено”, смята вицепремиерът в оставка. По думите ѝ днес ИТН са дали още един аргумент, че не това е причината да се оттеглят от преговорите.

Очевидно има нещо извън това, което ги накара в последния момент да се оттеглят. Но няма връщане назад повече. Пети път “Има такъв народ” да счупят държавата, да си играят с обществото и с политическата система, само защото някой отзад казва какво и как да се случва, няма да стане.

Корнелия Нинова, лидер на БСП

„Причината е, че статуквото - онзи модел на обвързаности, на обществени поръчки, на ин хаус, на близки фирми - ГЕРБ, ДПС, а напоследък и “Възраждане” се изплашиха, че нещата потръгват - че може да има кабинет, че може да има антикорупционно мнозинство, че може Бойко Рашков да оглави, и дръпнаха“, стои още в публикацията на Нинова.

Отговорът на лидера на „Има такъв народ“ не закъсня:

“Комунист власт и мандат не пуска”, написа Трифонов в своя Фейсбук профил и обвини Нинова, че иска да остане във властта на всяка цена, защото “демокрацията може да ѝ отнеме много – поста ѝ на вицепремие”.


"Общо взето, както г-жа Нинова продава оръжия за Украйна през трети страни, по същия начин
г-жа Нинова иска да остане във властта през трети страни - през ПП и ДБ", завършва публикацията си Трифонов.
Тази вечер г-жа Нинова разговаря и с Кирил Петков. Същият Кирил Петков, от когото тя сне доверието си след изгонването на руските дипломати. Сне го обаче за 24 часа. После всичко пак беше точно. В името на властта. Защото видимо за тези хора властта на всяка цена е по-важна от достойнството.

Слави Трифонов, лидер на ИТН

“Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба й как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен”, пише лидерът на ИТН.