Общество

Грети Стефанова, ПП-ДБ, Спаси София: Трябва да изберем председател на СОС извън всички сглобки и договорки

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Хубавото след последната среща в Столичния общински съвет с представителите на партиите е, че се показа една готовност за конструктивна съвместна работа. Там сме не за да се харесваме, а защото столичани са ни избрали и трябва да си вършим работата. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Грети Стефанова от групата на ПП-ДБ, Спаси София.

Тя коментира и номинацията на Цветомир Петров от ПП и поредния неуспешен отит да бъде избран председател на СОС:

Някои колеги прецениха, че ролята на ангели в бяло повече им приляга. Всички колеги от Столичния общински съвет обаче трябва да се обединим около това, че СОС трябва да заработи, защото София може да започне да губи много милиони левове, от които има остра нужда.

По думите ѝ най-голямата група в СОС, тази на ПП-ДБ и Спаси София първоначално се е спряла на кандидатурата на Борис Бонев заради многото преференции, които той е събрал на изборите. Някои от колегите обаче обявиха, че няма да гласуват за г-н Бонев, посочи още тя. На 8 февруари, когато ще продължи първото заседание на СОС, всички колеги трябва да бъдат много по-отговорни, за да изберем председател извън всякакви договорки и сглобки, каза още Грети Стефанова.

Целия разговор вижте във видеото.