Спорт

Григор Димитров прoдължава към третия кръг на Australian Open

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Grigordimitrovao Twitter Снимка: Туитър

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия след успех с 3:1 сета (6:3, 6:2, 4:6, 6:4) над представителя на домакините Танаси Кокинакис.

Първата ни ракета взе убедително първите две части, но в третата Кокинакис реализира късен пробив и спечели сета. В четвъртия хасковлията си върна контрола над срещата и взе победата след 3 часа и 28 минути игра.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Нуно Боржеш, който отстрани поставения под №23 в схемата Алехандро Давидович Фокина (Испания) след 7:6 (7), 6:3, 6:3. Португалецът, който е 69-и в ранглистата, достига до трети кръг за първи път в кариерата си.

Срещу Кокинакис Григор завърши с 8 аса, 73% вкаран първи сервис, 68 печеливши удара и 30 непредизвикани грешки.

"Toй имаше малко проблеми с бедрото и това го накара да рискува повече, а аз бях пасивен в някои периоди от мача. Условията бяха малко по-тежки, но останах спокоен и запазих концентрация. Знам, че разочаровах публиката, но няма как - някой трябва да загуби. Пропуснах много възможности за пробив, но знаех, че ако съм търпелив и спокоен, нещата ще се получат", коментира Димитров след мача.