Спорт

Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open (Обновена)

От Euronews България Euronews България

С победа започна участието си на Australian Open първата ни ракета Григор Димитров. 

Той победи с 3:1 сета унгареца Мартон Фучович и се класира за втория кръг на Australian Open след три часа и половина игра. Двубоят не стартира добре на българина, който допусна пробив в първия гейм след непредизвикани грешки и слаб начален удар. Това бе четвърта среща между Димитров и Фучович.

"Мартон е един от най-силните играчи в турнира физически. В началото не можех да се наглася на условията. Трябваше да намеря различен начин да спечеля. Не играх добре, но можех да разчитам на физическата си подготовка. Все пак трябва да отдам заслуженото и на феновете, които са невероятни. Не е лесно да видиш как играч от неговия калибър се затруднява с условията, ние с него сме доста близки. Бих му помогнал с всичко, което мога. Ще изляза да играя срещу когото и да е. Публиката е невероятна, задето стои на трибуните в тази жега", коментира Димитров.  

По-късно стана ясно, че представителят на Австралия Танаси Кокинакис ще се изправи срещу Григор Димитров във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

Заемащият 80-о място в световната ранглиста при мъжете победи австриеца Себастиан Офнер в първия кръг със 7:6(1), 2:6, 6:7(4), 6:1, 7:6(8) в изключително оспорван двубой, продължил четири часа и 21 минути.