Общество

Воден режим ли попречи на пожарната да спаси дома на семейство в село Бутово?

От Euronews България Euronews България

Трагедия посред зима - пожар изпепели дома на семейство в павликенското село Бутово. Местните жители твърдят, че причината за изгорялата къща е водният режим в селото и невъзможността пожарната да се обезпечи с вода. От местното водно дружество и пожарната обаче отричат.

Преди 4 години Снежанка Атанасова се завръща от чужбина и със спестяванията си купува къща в павликенското село Бутово. На 9 януари в късния следобед в нея лумва пожар, след като синът й Бисер запалил печката. В имота са синът ѝ Бисер и баща ѝ.

От декември миналата година село Бутово е с режим на водоподаването. Вода има в ниските части на селото, а къщата на Снежанка е в район, където няма и капка.

Две коли от противопожарната служба в Павликени гасят бушуващите пламъци. По думите на местните огнеборците са ходили до града да зареждат вода.

Заради режима на водата в селото е създаден инициативен комитет, който праща жалби до различни институции. Местните организираха няколко протеста, като при последния блокираха движението на пътя Павликени-Плевен

Целия репортаж вижте във видеото.