България

Кирил Петков: Искам парламентарно мнозинство

От Euronews България Euronews България
Petkov Iziavlenie

"Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа за антикорупционни закони без компромиси, за прозрачно разходване на публичните и общински средства в полза на хората и за политики за народа, а не за избрани фирми?!"

Това написа тази вечер премиерът в оставка Кирил Петков.

 

"Каузата е България без задкулисие! Независимо от всичко, ще продължаваме да се борим всеки ден, за да си отвоюваме държавата. Продължаваме промяната!", написа още Петков.

Поводът за това е скандалът, разразил се по-рано днес след изтекъл запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България"

След него лидерът на "Има Такъв Народ" Слави Трифонов реагира остро и обяви, че оттегля ИТН от преговорите за съставяне на ново правителство.

"Днес Христо Иванов и ПГ на „Демократична България” за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на Народното събрание, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", коментира Трифонов. 

От коалицията на Христо Иванов, заявиха, че цитатите от записа са извадени от контекста и разпространиха видео с цялото заседание на ПГ на "Демократична България"

Нека всеки да се запознае с целия запис и да види, че става дума за една абсолютно рутинна среща на ПГ на ДБ, ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти, с всички възможни позиции на играчите и елементи на тяхното позициониране. Това е нормалното ежедневие в парламента. Това заяви Христо Иванов в първи коментар на изтеклия запис.