Свят

Студът отмени предизборни изяви на Тръмп

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Лоши метеорологични условия обхванаха части от Съединените щати. Десетки места бяха блокирани от обилен снеговалеж. В Ню Йорк властите евакуираха близо 2000 мигранти, които бяха настанени в обширен комплекс от палатки на бивше летище в отдалечен район на Бруклин. В части на Аризона студеният фронт свали температурите под нулата, като Националната метеорологична служба съобщи, че са били измерени минус 17 градуса. Очаква се снежната буря да се придвижи от Средния запад на изток и североизток с комбинация от сняг, дъжд и силен вятър. Времето се отрази и на предизборната кампания, като в щата Айова бяха отменени прояви на лагера на 45-ия президент Доналд Тръмп.

Това е Айова през зимата. И, да, сигурен съм, че някои от пресата биха предпочели да са на топло в Южна Каролина. Но знаете ли какво? Студът няма да ни спре да дадем нашето послание.

Джеф Кауфман, председател на Републиканската партия в Айова

Бури с торнадо пък се образуваха във Флорида, Алабама и Джорджия. Най-малко трима души са загинали. Съобщава се за градушки и ветрове със скорост от 90 км/ч. Дъждът и силният вятър дори принудиха самолета на вицепрезидента Камала Харис да се отклони от маршрута си. В Северна Каролина е загинал един човек, а други двама са в критично състояние, след като торнадо е връхлетяло парк за мобилни домове в град Клермонт. В Скалистите планини съборени електропроводи затвориха и в двете посоки една от най-натоварените магистрали в страната.