Спорт

Левски и ЦСКА-София излизат в първите си мачове от Лигата на конференциите

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Двата столични гранда Левски и ЦСКА-София започват европейското си пътешествие през сезон 2022/23. „Червените“ гостуват на македонския Македония Гьорче Петров в първи мач от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Мачът е от 18:30 часа в Скопие.
В същото време Левски приема ПАОК (Солун) в същата фаза на турнира час и половина по-късно – от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Без съмнение задачата за футболистите на Станимир Стоилов е най-тежка от родните представители в надпреварата. Техният съперник стигна до четвъртфиналната фаза в миналогодишното дебютно издание на турнира. Воденият от Мирча Лучески тим влиза в ролята на фаворит, но старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви на пресконференцията си преди двубоя, че ако отборът не направи индивидуални грешки, има своите шансове срещу именития съперник.
„Сините“обаче няма да могат да разчитат на ключови играчи, като от сметките със сигурност отпадат Цунами и Ивелин Попов, а почти сигурно мача пропускат още Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан ван дер Каап. Реваншът между ПАОК и Левски е идния четвъртък, 28 юли, от 20:30 часа. Ако елиминират ПАОК, „сините“ ще имат далеч по-приемлив противник в следващата фаза - един измежду Вележ от Босна и Херцеговина, и малтийския Хамрун Спартанс. ЦСКА-София от своя страна замина за Скопие с група от 22 футболисти, като в клубния автобус не се качи националът Георги Йомов, който отскоро тренира с тима, но все още не е възстановен напълно. От сметките на треньорския щаб отпада и лекуващият травма младок Марк-Емилио Папазов. На линия за срещата са Мено Кох и новото попълнение Дюкенс Назон. "Армейците" ще могат да разчитат и на едва 60 от своите верни привърженици за първата среща поради скорошните протести в Скопие. Реваншът между „червените“ и Македония ГП е следващия четвъртък, 28 юли, от 20:00 часа на „Армията“. Ако българският тим преодолее съперника си, ще играе евентуално срещу ирландския Сейнт Патрик‘с Атлетик или добре познатия си съперник Мура от Словения.