Европа

Eurostar отмени десетки влакове от Лондон заради наводнен тунел

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Преди новогодишната нощ хиляди се оказаха блокирани на лондонската гара "Сейнт Панкрас", откъдето трябваше да потеглят към континентална Европа. Влаковете на Eurostar под Ламанша бяха отменени заради наводнен тунел, след като властите на Острова предупредиха за лошо време

В събота близо 30 влака изобщо не потеглиха към крайната си точка. Мнозина не знаят ще стигнат ли навреме при близките си, за да бъдат с тях на Нова година.

 

Всички влакове на Eurostar за днес и утре са резервирани. Не можем да използваме друг. Прегледахме полетите, те също са резервирани. Проверихме и Евротунела, но е просто невъзможно.

жена

В момента не можем да решим. Става по-скъпо с всяка изминала минута. Опитваме с автобуси, влакове, разглеждаме различни маршрути и се надяваме да стигнем до нашата дестинация.

жена

Наводненият тунел се намира в графство Кент, под река Темза. На място са били изпратени помпи и екипи, които да помогнат за отводняването. И втора компания - Southeastern, съобщи за отложени влаковеEurostar обяви, че опитва да възстанови движението, както и че засегнатите клиенти може да получат обратно парите за билетите си.

Заради отменените пътувания блокирани пътници има и на "Гар дю Норд" в Париж.

 

Цялото ми семейство е тук. Има 12-14 човека, празнувахме Коледа в Париж и имахме планове за Нова година в Лондон. Разочароващо е. Разбрахме по имейл какво се случва.

Крис Дилашоу, пътник от САЩ

През последните дни бурята "Герит", която връхлетя Великобритания, блокира пътища и доведе до отмяна на влакове и полети. В Шотландия хиляди домакинства останаха без ток след обилен снеговалеж. В повече от 100 района на Острова са издадени предупреждения за наводнения