Политика

Борисов към Тагарев: България няма да изпраща военни в Украйна

От Euronews България Euronews България

Брюксел работи правилно, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Тук младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега и в България, и в Румъния. Огромен труд на правителството и парламента, в момента е подложен на доза съмнение, дава се възможност да има негативни коментари. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Да се надяваме днес до обед да получим документа, никога не се прави без документи. Ако не стане до днес, ще отидем през януари. Тогава е близо до изборите в Австрия, затова полагаме всички усилия. Зад сцената в Европа това се казва консултации, се провеждат страшно много консултации. Ние сме длъжни като искаш да си в Шенген да си пазиш границата, ако не можеш, имаш пасиви, добави бившият премиер относно резервите на Виена за приемането ни в шенгенското пространство.

Според него „нищо не налагаше да се избързва с коментари”. По думите му „в последните месеци хората на гранична полиция, митниците полагат огромни усилия и можем да възстановим това добро охраняване на границата, а по времето на Рашков границата беше разградена, положиха се огромни усилия да се плюе българската държава тогава”.

Попитан за войната в Украйна Борисов каза, че българският народ не желае да участва във военни действия, „и ние няма да допуснем България да участва във военни действия“. Едно е да изпращаш като другите държави помощ, друго е да изпращаш военни части. Не мога да повярвам Тагарев какво говори. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи”, каза Борисов.

Коментирайки бюджета, Борисов заяви, че всички, които са взели участие в подкрепянето на бюджета могат да се похвалят. И ние, ПП, ДПС, ДБ и БСП. Упреците, че имало сделка между мен и Асен за нашите кметове, се оказа поредната неистинска новина. Постарали сме се, допълни лидерът на ГЕРБ.