Общество

Кола, превозваща мигранти, самокатастрофира на АМ „Тракия“

От Euronews България Euronews България

Днес е последният от поредицата почивни дни и след голямото предпразнично пътуване също се очаква интензивно движение.

Засилени са мерките за контрол на водачите по най-натоварените пътни артерии в страната, съобщават от КАТ.

Поради ремонтни дейности на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ Хемус, движението на автомобили посока Варна от 30-ия до 47-мия километър, беше пренасочено по обходен маршрут през прохода "Витиня". А за прибиращите се към столицата бяха освободени две платна за движение.

Днешният ден не мина и без инциденти. Осем души са пострадали при самокатастрофирал автомобил, превозващ нелегални мигранти, на магистрала „Тракия“ край Пловдив. Инцидентът е станал около 09:30 часа на 132-ри км в посока София. Най-тежко пострадал е шофьорът, другите са с по-леки травми. Всички пострадали са откарани в болница. По -рано през деня, два автомобила се сблъскаха челно на пътя между плевенското село Козар Белене и Бяла. Няма за загинали, но движението в участъка беше затруднено.

Полицейската пътна акция по празниците глоби многобройни нарушители на пътя. За вчерашния ден са установени общо 42-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, като един е отказал да бъде тестван.

От пътна полиция предупреждават шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват дистанция. Да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили. В сила е и акция за седнали след употреба на наркотици и алкохол водачи.