Европа

Стрелба в Прага: Десет души загинаха, има много ранени

От Euronews България Euronews България

Въоръжен мъж застреля 10 души в университет в Прага, ранявайки над 30 души, преди полицията да го убие, съобщиха службите за спешна помощ на чешката столица.

„В момента мога да кажа, че има 11 загинали на мястото, включително стрелецът“, каза говорителката Яна Постова пред чешката обществена телевизия. Нападението е извършено в Карловия университет в града.

„Стрелецът е загинал, това е добър резултат от гледна точка на трагедията, но ще трябва да анализираме цялото нещо и след това ще трябва да информираме обществеността“, заяви кметът на Прага Бохуслав Свобода.

Премиерът Петър Фиала отмени работната си програма и помоли жителите да спазват препоръките на полицията, предаде БГНЕС.

 

Няма данни за пострадали българи

Във връзка със стрелба в университетска сграда в центъра на чешката столица Прага, вследствие на която има жертви и ранени, МВнР съобщава, че по информация на посолството на България в Чехия, към този момент няма данни за пострадали български граждани.

Задграничното ни представителство в Прага е в постоянен контакт с местните власти и продължава да следи ситуацията.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат се обърнат към посолството на България в Чехия на телефон за спешни случаи: + 420 774 790 991 или по e-mail: embassy.prague@mfa.bg