Общество

Транспортен синдикалист: Блокираме Орлов мост днес, може да спрем работа по празниците

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

В протеста на градския транспорт ще се включат колеги от Варна, Сливен, Бургас, София, Русе и др. Вчера, това което се случи в комисията по бюджет е, че министърът на финансите Асен Василев и депутатите наказаха градския транспорт в цялата страна като не гласуваха нито една стотинка за увеличение на заплатите на хората.

Това каза пред Euronews Bulgaria председателят на федерацията на транспортните синдикати в КНСБ инж. Александър Шопов. В контекста на това и протеста на КНСБ ние ще блокираме Орлов мост, за да покажем на управляващите, че в градския транспорт работят хора и техните семейства имат нужда от това увеличение на заплатите. Възможно е да се стигне до спиране на градския транспорт по празниците.

В една от срещите министър Василев каза „ако направите 100% електрически градския транспорт, аз ще ви дам пари“. Явно г-н Василев не знае, че транспортът няма как да е 100% електрически, поради много фактори, най-важният от които е, че като стратегическа инфраструктура транспортът няма как да бъде захранван от един източник.