В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 16.12.2023 с Делян Кючуков, Явор Евтимов, проф. Валентин Панайотов и Весела Велин

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В предаването:

Спортните журналисти Делян Кючуков и Явор Евтимов коментираха в студиото на "Евронюз" победите на Кубрат и Тервел Пулеви. "Не съм много впечатлен. Кубрат е на 42 години. Съперникът му се е боксирал за последно през 2016-та. За Тервел има време за развитие. Това са мачове за попълване на банковата сметка", бяха думите на Кючуков.

"Не смятам, че има път за Кубрат към висините на тежката категорията", добави Явор Евтимов.

"Процесите в шахмата са тъжни. Ако се сбъднат прогнозите за член на ФИДЕ, ще бъде призната последната федерация. Въпросът е какво ще се случи с другата федерация? Зависи изцяло от министъра на спорта", каза Евтимов.

Двамата говориха още за сезона в биатлона, където основна тема е болните от ковид състезатели.

Преподавателят в НСА проф. Валентин Панайотов говори за "В темпото на Кари". Дни след огромния триумф на Карлос Насар, неговото представяне бе част от разговора. "Карлос се завърна убедително, но не и неочаквано. Много хора го отписаха след травмата, която беше сериозна. Очаквам поне медал от него, а защо не и златен на Олимпиадата. Той още е много млад. Надявам се целият отбор да се подготви много добре.", коментира преподавателят в спортната академия.

"В темпото на Кари" гостува в клуба по айкидо Доджото. Основателката му Весела Велин разказа на Кари историята на този боен азиатски спорт.

"Този спорт те кара да имаш вътрешен баланс и как да се контролираш. Да можеш да се контролираш и да си възпитан", сподели Весела Велин.

 

Вижте целия епизод във видеото.