Спорт

Лудогорец измъкна ценен успех срещу Спартак (Търнава) с гол в последната секунда

От Euronews България Euronews България
202312010025345474 Снимка: ludogorets.com

Лудогорец направи ключова и много важна крачка към излизане от групите на Лигата на конференциите, след като победи Спартак (Търнава) с 2:1 като гост.

Българският шампион взе победата в Словакия буквално в последната секунда, когато точен бе Матиас Тисера. Преди срещата в Словакия Лудогорец не беше печелил мач като гост в групова фаза на европейски турнир от 2019 г. В хода на целия двубой обаче родният тим доминираше, като отправи общо 19 удара и заслужено се поздрави с успеха в края. 

Квадво Дуа изведе "орлите" напред в 74-ата минута след хубава атака. Само четири минути по-късно обаче Ерик Даниел изравни за домакините от Спартак. До края драмата беше пълна, след като Оливие Вердон пропусна дузпа в 85-ата минута. След това обаче в добавеното време резервата Матиас Тисера вкара победния гол.

Победата отреди на Лудогорец второто място в група Н с 9 точки. По същото време Нордселанд поднесе голямата изненада и разгроми Фенербахче с 6:1 като домакин и с 10 точки оглавява групата. Турският тим е трети също с 9 пункта, но с по-лоша голова разлика от разградчани.

На 14 декември в последния кръг Лудогорец приема Нордселанд, а Фенербахче е домакин на Спартак (Търнава).