Спорт

Манчестър Юнайтед отново не успя да победи Галатасарай

От Euronews България Euronews България
Mangala Facebook Снимка: Фейсбук

Манчестър Юнайтед изпусна аванс от два гола и не успя да победи Галатасарай за втори път, след като завърши 3:3 с турския гранд в мач от група „А“ на Шампионската лига.

Срещата започна отлично за "червените дяволи", които до 18-ата минута разполагаха с преднина от два гола. Алехандро Гарначо в 11-ата и Бруно Фернандеш в 18-ата минута бяха точни за гостите. След това обаче в 29-ата Хаким Зиеш върна едно попадение за домакините.

След паузата играчите на Ерик тен Хаг вкараха и трети гол, дело на Скот Мактоминей. Само в рамките на девет минути обаче Галатасарай изравни. В 62-ата минута Зиеш релизира от пряк свободен удар, а крайното 3:3 оформи Керем Актюркоглу.

В група „А“ лидер е Байерн (Мюнхен) с 12 точки, който вече се класира за следващата фаза. В последния кръг Манчестър Юнайтед приема германския шампион, а Галатасарай е гост на Копенхаген в Дания.

В ранната програма на Шампионската лига ПСВ Айндховен направи зрелищен обрат срещу Севиля, за да спечели с 3:2 и да изхвърли андалусийци от най-силния европейски клубен турнир. Испанският отбор поведе с 2:0 след голове на Серхио Рамос и Юсеф Ен Несири, но срещата се обърна след червения картон на Лукас Окампос в 66-ата минута. Попадение на Исмаел Сайбари, автогол на Неманя Гудел и гол на Рикардо Пепи в 92-ата минута донесоха успеха на нидерландците.