Свят

Най-малко 11 души загинаха при пожар на мол в Пакистан

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Пожар е избухнал в търговски център в югозападния пакистански град Карачи. Загинали са най-малко 11 души. Други 22 са били ранени. Съобщава се, че петима от ранените са в критично състояние. Многоетажният търговски център RJ Mall е разположен в търговска сграда, в която се помещават и кол центрове и софтуерни фирми. Според главният пожарникар на Карачи Ищиак Ахмед Хан пожарът е бил потушен и в момента тече процес на охлаждане.

До момента мога да потвърдя, че за съжаление 11 души са загинали в резултат на инцидента, а 22 души са ранени. От тези 22 души петима са в критично състояние и всички те в момента са в болницата, където им се оказва помощ и лечение.

Муртаза Уахаб, кмет на Карачи

„Опитваме се да направим всичко възможно, за да спасим живота им и да им осигурим каквото и да е лечение, което е необходимо за спасяването на живота им“, допълва Уахаб.

Причината за пожара все още се изяснява. Тече разследване. Карачи е столица на южната провинция Синд, където подобни инциденти са често срещани. По-рано тази година, през април, пожар обхвана фабрика за облекло и уби четирима пожарникари. Пламъците обхванаха цялата сграда и в крайна сметка предизвикаха срутване.