Общество

Бездомник намери голяма сума пари и я предаде на полицията

От Euronews България Euronews България

Бездомник намери в контейнер за боклук във Велико Търново голяма сума пари и я предаде на полицията. Вече две седмици обаче никой не я търси.  

 

Петцифрена сума в левове и евро предаде бездомник в Районното управление на полицията във Велико Търново. Крупната сума пари е била намерена в района на Летния театър във Велико Търново в контейнер за смет.

Всички служители останаха доста изненадани, тъй като човекът не разполага със средства. Човекът чистосърдечно разказа, че докато е ровил в една от кофите е намерил сумата, но вместо да си послужи с тези средства, той ги  върнал без користни подбуди“, посочва гл. инсп. Веселин Райков, началник на РУ- Велико Търново.

Вече 
две седмици никой не е потърсил парите, местните хора правят различни предположения.

„Може би най-простият вариант е, че човекът, който ги е оставил, целенасочено е искал да се отърве от тях. Ако разсъждаваме логически, то този човек смята, че тези пари са опасни, докато са в негово притежание“, предполага Благовест Енчев. 

 

- Възможно ли е някой да оставя рушвет?   - Може, все пак сме на кръговото, което не струва малко пари. Не е ясно, все пак някой можело да трябва да си ги потърси. Няколко фирми гравитират около въпросния обект, трябва да се обърнете към тях. 

Симеон Николов, търговец

„Отново влизаме в конспирация - че ако хората са оставили тази сума пари, те хич няма да са доволни, ако не я намерят там, защото този контейнер може да е някаква точка за прикритие“, смята Благовест Енчев.

Хората, които са изхвърлили тези пари, може би не знаят още, че са ги изхвърлили. Частен дом, това е жилищен квартал, има доста възрастни хора които живеят в този район“, казва гл. инсп. Веселин Райков.

От полицията ще наградят мъжа, намерил и предал парите. В случай, че не се появи собственик на сумата, тя остава  в областната дирекция.