Политика

Бивш министър: Проблемите в армията са три – пари, техника, хора

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Вотът на недоверие е нормална процедура на опозицията, но най-вероятно няма постигне успех.“

Това коментираха в студиото на „Добро бившият министърът на отбраната Ангел Найденов и комуникационният експерт проф. Росен Стоянов.

„Вотът по начало е от най-силните оръжия в инструментариума на парламентарната опозиция. Няма изненада, че се внася вот на недоверие точно сега след местните избори, защото имаше напрежение в сглобката. Не е изненада и темата на вота“, посочи Найденов.

В условията на две войни, които са в относителна близост до страната и създават непосредствени рискове, правителството е принудено да взема решения, които не се споделят от част от обществото и политическите формации.

Ангел Найденов, министър на отбраната

„Част от националната сигурност е и секторът на енергетиката“, отбеляза Росен Стоянов.

„В този парламент има реална опозиция. Работа на опозицията е да критикува и да представя на обществото, паралелно с действията на властта, алтернатива“, допълни комуникационният експерт.

Все по-спадащото доверие в институционалността въобще, в партийната система, ще допринесе за промяна на взаимоотношението и пропорциите и по-опитните политически партии ще съобразят, че е дошъл моментът да излязат предварителни, за да не поемат щети от краха.

Росен Стоянов, комуникационен експерт

Проблемите е армията могат да бъдат обобщение с три думи – пари, техника, хора, подчерта Найденов.

„Освен да дефинираш проблеми, трябва да покажеш и някаква готовност да подкрепиш необходимите решения. Нямаме време, но ако имаме достатъчно средства за отбрана, това ще ни даде възможност да намерим и по-добрите и по-бързите решения“, коментира той.

 

Целия разговор вижте във видеото.