Свят

Лондон: Отрядът на "Вагнер" в Росгвардия вероятно се ръководи от сина на Евгений Пригожин

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Най-малко трима души са били убити при руски атаки в Донецка област през нощта. Части от град Донецк са останали без ток след два снаряда в северозападната част на града. Двама души пък са загинали в Торецк, където при нападенията са били повредени 30 къщи, инфраструктурни обекти и административна сграда. Един човек е бил убит и в Минковка. А според областния управител Олександър Прокудин 64-годишен мъж е загинал в град Херсон. 

Нашите отбранителни сили със сигурност ще отговорят на ударите на руската армия по Херсон и околните райони. Както правят обикновено. Тази седмица доказахме, че както в Черно море, така и на територията на Крим и на други места, ще стигнем до окупаторите. Слава на всички наши воини, които въдворяват справедливост.

Володимир Зеленски - президент на Украйна

Голяма част от войниците на наемническата група "Вагнер" вероятно са били включени в командната структура на руската национална гвардия (Росгвардия). Това заяви британското министерство на отбраната в ежедневния си брифинг. Отрядът на "Вагнер" в Росгвардия вероятно се ръководи от сина на покойния лидер на групировката Евгений Пригожин Павел Пригожин.

Други групи бойци на "Вагнер" вероятно са се присъединили към друга руска частна военна компания - "Редут", която наброява около 7000 души. От своя страна чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че медиците от "Вагнер" са се присъединили към чеченските специални сили "Ахмат".