Новият кмет на Пазарджик Петър Куленски: Общината е в тежко финансово състояние, ще направим ревизия веднага

Изборната победа в Пазарджик беше в резултат на труда на един огромен екип, както и на колегите, с които след първи тур си подадохме ръка и се обединихме в името на това да сменим феодалното управление през последните 16 години в града. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ новият кмет на Пазарджик Петър Куленски.

По думите му обаче най-голямата заслуга е на гражданите, които са гласували в неделя и ясно а заявили, че искат промяна за своя град и община.

„Аз не искам да отричам абсолютно всичко, което се е случвало в предишните мандати. Има и хубави неща, особено в първия мандат на предишния градоначалник Тодор Попов“, каза още Петър Куленски.

Това, което мен обаче ме притеснява е, че общината се намира в едно изключително тежко състояние. Преди месец поисках информация за финансовото състояние на общината, но такава ми беше отказана, явно те криеха нещо. Оказа се, че има защо, по непотвърдени данни общината има над 103 млн. лв. Задължения, които продължават да се трупат.

Куленски беше категоричен, че трябва бързо да влезе, заедно с екипа си в общината, за да се направи ревизия и одит на последните управления, за да установят как са се харчели парите на гражданите.

 

Целия разговор вижте във видеото.