Местни Избори 2023

Васил Терзиев: Общинските ни съветници са колкото на втория и третия взети заедно

От Euronews България Euronews България

Благодаря на всички, които подкрепиха промяната в нашия град и политическите парии, които застанаха зад мен, каза новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

Това е добра основа, за да реализираме амбициозните планове за града. Борихме се за кметското място, за районни кметове – имаме 19 – и за силно присъствие в съвета. Дори с всички активни мероприятия и безобразия, които се сътвориха имаме колкото втория и третия заедно като общински съветници.

Сега предстои да покажем, че можем да управляваме достойно и прозрачно. Всеки от нас приема победата като голяма отговорност. Можем да ви обещаем, че ще работим изключително отговорно и мотивирано тези 4 г. това, което сме обещали наистина да се случи. Да видите, че може да има по-различно управление, заяви Терзиев.

Принципното прозрачно управление, за което говорим, ще го видите, убеден е Терзиев. Ние вярваме в хората с големи мечти, София да бъде градът на хората с големи мечти, който ще даде възможност да се реализират. Тепърва ще се захващаме с големите неща пред нас. Имаме няколко основни принципа, винаги публичният интерес да е по-високо от всичко. Да не се вземат решения в изолация, а всички заинтересовани страни да намерят правилното решение. Трето, важно е активната комуникация и след изборите. Искаме хората да повярват, че общината е техен партньор и защитава техния интерес, подчерта Терзиев. Трябва да е ясно, че парите на софиянци отиват по предназначение. Ще бъда кмет на всички софиянци и тези, които ме подкрепиха, и тези, които не ме подкрепиха, каза още Васил Терзиев. 

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков благодари на всички, които са повярвали, че бъдещето на техния град зависи от самите тях.

“Промяната е бавна, но от днес можем да кажем, че е необратим процес. Всеки кмет трябва да работи за хората ако иска да остане на власт”, посочи той. Според него промяната е труден процес, но се случва.

Общинският съветник Борис Бонев е категоричен, че след 18 години столицата ще се управлява по прозрачен и честен начин.

“Това не е просто победа. Това е разгромна победа над досегашния модел”, смята той. Бонев обясни, че техните 23 общински съветници ще работят за столицата. “През следващите три години ще видите пълен синхрон между кмет, общински съвет и районни кметове”, обясни той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов посочи, че не им е било лесно във “феодалната мрежа, която е била оплетена в нашата държава, нужна е смелост”. Той призова кметовете им да осъзнаят отговорността си. “Парите от нашите данъци да отиват за подобряване на благосъстоянието”, настоя той. Атанасов коментира, че институциите трябва да си свършат работата, за да може в бъдеще службите да не бъдат намесвани в изборите.