Местни Избори 2023

Екипът на Ваня Григорова остава с надежда, че може да обърне резултата

От Euronews България Euronews България

„Въпреки проблемите, които видяхме през изборния ден и омаскаряването. Ние оставаме с надежда. Смятаме, че тя е жива и че свободата е на една ръка разстояние.“

Това каза Ваня Григорова в първи коментар пред медиите, след като социолозите обявиха предварителни резултати от днешния балотаж в София, според които тя губи кметската надпревара в столицата.

„Ние вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свобода с №86“, посочи Григорова и благодари на председателя на БСП-София Иван Таков, който стоял в основата на коалицията от леви партии, издигнала Григорова за кмет.

Гласовете за нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение, ако трябва да цитирам един от лидерите на сглобката.

Ваня Григорова, кандидат за кмет на София, издигната от коалиция от леви партии

Григорова благодари на бившите си колеги от КТ „Подкрепа“ и на всички, които са гласували днес.

На въпрос дали ще се превърне в „ляв политик от нов тип“, Григорова отговори: „Аз смятам, че вече съм такъв“.

„Ще изчакаме крайните резултати, все още нищо не е ясно. Убеден съм, че сме постигнали успех. Утре ще е окончателно ясно какви са резултатите“, каза Иван Таков.

„Благодаря на Ваня Григорова за мъжеството, което прояви. За начина, по който се държа в кампанията, за посланията, които изпрати до София. Да кажа, че има само една институция, към която нямам благодарност, и това е правителството. В лицето на премиера и министъра на МЕУ, които опропастиха доверието на гражданите и въздействаха върху активността. Снимането, преписването, изказването, че всички партии купуват гласове; твърдението на премиера, че ЦИК е отговорен за организацията на изборите, са нещо, което е прецедент в българската история. Смятам, че трябва да дочакаме окончателните резултати, и тогава да се обявява кой е спечелил изборите“, заяви Костадин Паскалев.

„Утрото е по-мъдро от вечерта. Днес няма какво повече да кажем, тъй като официални данни все още няма“, завърши Григорова.