Свят

Смъртта на Матю Пери е нереална, заявиха сценаристите на "Приятели"

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Смъртта на холивудската звезда Матю Пери продължава да бъде водещата новина в изданията отвъд океана. Приятели и колеги на актьора споделят спомени с него в социалните си профили, а феновете не спират да полагат цветя в Манхатън, където се намира емблематичният апартамент, в който а заснети едни от най-култовите сцени в сериала "Приятели". 

Смъртта на Матю Пери изглежда нереална. Такава беше първата реакция на сценаристите на сериала „Приятели“ Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Светът все още не може да приеме факта, че широката усмивка и неподражаемият хумор на Пери вече няма да ги има. Милиони фенове на „Приятели“ от всички краища на планетата продължават да публикуват постове в социалните мрежи, в които споделят мъката си от загубата на звездата.

Вълна от публикации имаше и от холивудския елит. Актрисата Гуинет Полтроу сподели, че през 1993 г. Тя и Пери са имали едно „магическо лято“, пили са бира и са се целували сред високата трева. Маги Уилър, изиграла екранната половинка на Чандлър - Джанис написа, че Пери е донесъл много радост на всички през прекалено краткия си живот.

Фенове поставяха цветя пред сградата в Ню Йорк, където се намира апартамента на Моника от сериала, както и пред дома на Пери в Ел Ей.

Те бяха моето успокоение, правеха ме щастлива. Преживях много трагедии, изгубих родителите и брат ми за кратък период, тогава дъщеря ми идваше и ми казваше – мамо, пуснах ти „Приятели“. Те ми помогнаха да преодолея мъката. Героят на Чандлър остави истинско наследство след себе си.

Анджелика Гутиерес, почитателка

Матю Пери наистина искаше наследството му да бъде способността му да помага на другите и фактът, че го прави всеки ден. Той не беше егоист. Той беше човек, който сподели, че през голяма част от живота си е имал наистина трудни моменти. И се бореше с много проблеми, свързани с пристрастяването, и никога не се криеше от тях и не се опитваше да ги прикрива или да обвинява някой друг. Наистина искаше просто да сподели, че се е справил и е живял, въпреки че в някои моменти му даваха 2% шанс да живее и все пак се справи. Така че той сподели много в книгата си, че благодарение на актьорския състав на сериала "Приятели" и на истинските си приятели и семейство е успял да излезе от другата страна.

Емили Лонгерета, ТВ редактор, Variety

54-годишният Пери беше открит мъртъв в събота в джакузито си. Към момента като причина за смъртта се посочва удавяне. В своята автобиографична книга, актьорът признава за своите зависимости към алкохол, опиати и наркотици, както и за сериозните вътрешни демони, с които се е борил още от детството си.