Цвят

Нова изложба показва наследството на легендарната компания "Дисни"

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Изложба в чест на 100-годишнината на "Дисни" бе открита в Лондон. Тя дава възможност на посетителите да се запознаят с наследството на най-голямата днес компания за производство на игрални и анимационни филми.

Работихме по нея в продължение на 4 години и сме много развълнувани да я открием в Лондон. Същата изложба пътува и в Северна Америка. Има 10 галерии и всяка от тях има физически и интерактивни експонати. Оригинално изкуство, забавни неща, места за правене на снимки.

Беки Клайн – директор на архива на "Уолт Дисни"

Изложбата съдържа непоказвани досега произведения на изкуството и реквизити от всички любими филми на "Дисни", като се започне от Мики Маус и се стигне до "Карибски пирати" и "Замръзналото кралство".

Брет Ъруан озвучава легендарния мишок Мики Маус от 2009 г. Твърди, че създателят му – художникът с нюх на бизнесмен Уолт Дисни – е бил негово творческо вдъхновение.

Бях почитател на Дисни още от малко дете. И едно от нещата, които винаги са ме поразявали в него е любопитството му. Любопитството му да мечтае, да вярва, да продължава да учи и да изследва. И това са качества, които се опитах да интегрирам в собственото си творческо пътуване.

Брет Ъруан – актьор, озвучаващ Мики Маус

Изложбата "Дисни на 100" ще остане в Лондон до края на януари 2024 г.

За стогодишния си юбилей компанията пусна нов късометражен филм "Имало едно студио", описващ историята й.

В него са включени 543 герои на "Дисни" от над 85 пълнометражни и късометражни филма.