Спорт

Левски се върна към победите и нанесе първа загуба на Черно море

От Euronews България Euronews България
Levskichernomore Faceook Снимка: Фейсбук

Левски постигна труден успех над Черно море с 1:0 в мач от 14-тия кръг в efbet Лига. Така 26-кратните шампиони се върнаха на победния път след равенството 1:1 с ЦСКА-София и поражението от Лудогорец по-рано. На стадион "Георги Аспарухов" "сините" взеха трите точки с попадение на Джавад Ел Джемили в 57-ата минута.

Играчите на Николай Костов, нанесоха първа загуба на Черно море през този сезон, като дотук варненци бяха с осем победи и пет равенства от общо 13 срещи.

Гостите играха с човек по-малко близо 70 минути, след като централният защитник Влатко Дробаров получи червен картон и бе изгонен за грубо нарушение в 22-ата минута.

С този успех "сините" се изкачат временно до четвъртото място в таблицата. Левски има 26 точки и е с две по-малко от третия ЦСКА-София и три от днешния си съперник. Лидер остава Локомотив (Пловдив) с 30 пункта.

Отборът на Хебър стигна до драматичен успех над Славия с 1:0. В последните минути на срещата тимът, воден от Любослав Пенев получи дузпа. В щаба на столичани изненадващо решиха да направят смяна на вратаря и така вместо титуляра Николай Кръстев, на терена се появи 47-годишният Георги Петков.

Ветеранът отрази изстрела на Георги Вълчев от бялата точка, който бе в долния му ляв ъгъл. След намеса на ВАР обаче наказателният удар трябваше да се изпълни отново. Нито един от двата крака на Петков не докосваше голлинията. Това бе причината за намесата на видеоарбитрите. При втория опит бившият страж на Левски позна посоката на удара, но все пак топката намери мрежата.