Свят

Израелски самолети поразиха цели на Хизбула и Хамас

От Euronews България Euronews България
Livan Lebanon Izrael AP Снимка: АР

Самолет на израелските сили за отбрана нанесе удари по цели на шиитската организация Хизбула в Ливан и по бойци и съоръжения на радикалното палестинско движение Хамас в Газа.

Ударите в Ливан са в отговор на ракетни атаки, гласи съобщение на израелската армия, цитирано в местните медии. Те са нанесени последните няколко часа. "В допълнение, израелските сили атакуваха и противотанкови ракетни установки, разположени по границата и насочени към Израел", казва се още в съобщението. Израелската армия посочи, че е "готова и ще продължи да действа на всички фронтове, за да гарантира безопасността на израелските граждани".

Изтребители на израелските военновъздушни сили нанесоха и серия от удари по бойци и съоръжения на радикалното палестинско движение Хамас в Ивицата Газа, съобщиха Израелските сили за отбрана.

Сред поразените цели са оперативен щаб и пускови установки за противотанкови управляеми ракети, се казва в съобщението. Освен това са били унищожени наблюдателни пунктове и снайперистки позиции, разположени в многоетажни сгради.