Общество

Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на Евгения (Обновена)

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, убил съпругата си Евгения Владимирова на 13 октомври 2021 г. Между 15 и 20 години затвор държавата поиска за баща му Пламен Владимиров, който е помогнал на сина си да укрие тялото на Евгения. 

Според държавното обвинение Орлин е изпитвал силна ревност към съпругата си, следил я е и е разбрал за извънбрачна връзка, която тя е имала. Той се тревожел, че при развод няма да получи родителските права върху детето им, а и също така за имота, който планирали да купят.

Близки и приятели на жестоко убитата и хвърлена в куфар Евгения се събраха час преди финалното дело с искане за справедливост. Днес делото трябва да приключи на първа инстанция. 

Protest Evgenia 2 Снимка: Саня Петкова

До последното заседание обвиненият за убийството, съпругът Орлин Владимиров отказваше да говори пред Софийския градски съд. Миналия месец той поиска да даде обяснения. Призна, че е убил Евгения, но отрече да го е планирал. Каза, че във фаталната вечер двамата се скарали.

 

Събралите се днес пред Съдебата палата искат доживотен затвор за Орлин и справедлива присъда за сочения за съучастник- баща му Пламен Владимиров.

Убийството на Евгения Владимирова бе разкрито месец след извършването му. След изчезването на 33-годишната жена мъжът ѝ Орлин твърдеше, че тя излязла от дома им, за да иде на фитнес и повече не се върнала. Обвиняемият за убийството дори участваше в търсенето на Евгения заедно с нейни роднини и приятели. Месец след убийството разследващите задържаха Орлин и баща му Пламен, който е обвиняем за съучастничество. Пламен Владимиров е бивш служител на ДАНС. И двамата се самопризнаха за извършители при гледането на първата им мярка за неотклонение. Обвиняемият за убийството Орлин Владимиров прекара процеса в ареста. Баща му пък бе пуснат от ареста с по-лека мярка заради проблеми със здравето, които правили престоя му в ареста нетърпим.