Свят

Журналистът Светослав Терзиев: Израел стана обект на тероризъм и имаше право да се защити

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Споровете по време на снощното извънредно заседание на Съвета за сигурност ООН бяха много остри. Израел стана обект на терористично нападение и всички видяхме това. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ журналистът Светослав Терзиев.

Трябваше да се отбележи, че Израел имаше право да се защитава, защото иначе ще излезе, че се е случила някаква хуманитарна трагедия, едва ли не поради природни причини. Тероризмът е бедствие, с което всички трябва да се борят, каза той.

По време на това заседание Израел беше обект на много остри критики от страна на арабските държави. Срещу него се образува цял фронт, който дори заобикаляше въпроса за тероризма и задаваше въпрос за създаване на палестинска държава, който е общ проблем за Близкия изток от десетилетия.

Според журналиста към този момент не може да се каже категорично кой е извършил нападението над болницата в Газа, при което загинаха стотици. Той обясни, че Израел отрича с мотива, че ударите, които извършват, са по-прецизно премерени.

Болницата не е ударена от авиобомба, смята Терзиев и припомни, че според Израел здравното заведение е пострадало по-скоро от пожар, който е причинен от дефектна ракета на организацията Ислямски джихад.