Спорт

Скандал с нелегални залагания в Италия: Полицията привика Сандро Тонали и Николо Дзаниоло

От Euronews България Euronews България
391636833 797340885730816 2684061498512418539 N Снимка: Фейсбук

Полицейски служители се появиха в центъра на Коверчано, където националният отбор по футбол на Италия води подготовка за предстоящите си мачове от европейските квалификации. Нахлуването на органите на реда е свързано с нашумелия преди ден скандал, свързан със залагания в незаконни платформи от страна на футболиста на Ювентус Никола Фаджоли.

В този контекст националите Сандро Тонали и Николо Дзаниоло са били потърсени от полицията, за да бъдат разпитани във връзка с провеждащото се разследване на прокуратурата в Торино за незаконни залагания.

От своя страна Италианската футболна федерация обяви, че двамата играчи са напуснали лагера на "адзурите" и са изтеглени от състава за предстоящия мач срещу Малта в събота, както и този срещу Англия във вторник.

Целият скандал се разрази в сряда, когато един от талантите на Ювентус - Никола Фаджоли стана обект на разследване, свързано със залагания в различни нелегални онлайн платформи. 22-годишният играч може да бъде отстранен от футбола за три години и да плати глоба, стартираща от 25 000 евро, ако бъде признат за виновен. Фаджоли вече е бил разпитан от следователите, признавайки, че е залагал на футболни мачове, но не и на тези на своите клубове.