Спорт

ЦСКА би Арда с 3:0 при дебюта на Саша Илич

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Убедителна победа за ЦСКА-София при официалния дебют на Саша Илич. С хеттрик на Маурисио Гарсес "червените" победиха Арда Кърджали с 3:0 като домакин на старта на новия сезон в Първа лига.
Гостите остана с човек по-малко още през първото полувреме след червен картон на Милен Желев. В 29-ата минута Желев от Арда направи необяснима грешка, след като игра умишлено с ръка, при положение, че вече имаше жълт картон и бе изгонен от терена от съдията Радослав Гидженов.
Армейците“ успяха да поведат в добавеното време на първата част чрез Маурисио Гарсес, който наказа грешка в отбраната на Арда и се разписа с глава след центриране от ъглов удар на Тибо Вион.
В 49-ата минута Тибо Вион стреля от границата на наказателното поле, а Васил Симеонов спаси удара. Три минути по-късно Гарсес вкара втория си гол с глава след корнер - пълно копие на първия, но асистенцията бе на Станислав Шопов. При попадението обаче голяма грешка направи вратарят Симеонов, който излезе неразчетено и остави вратата си напълно празна.
В 56-ата Гарсес оформи хеттрика си, като се възползва от последователни грешки на Милен Стоев и Деян Лозев и вкара с удар покрай вратаря.