Общество

Лекар: Идват все повече пациенти с Ковид-19

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие са 305, според данните на Единния информационен портал. А във ваксинационни пунктове в страната вече поставят от новата ваксина срещу вируса. Какъв е интересът към имунизацията и натоварени ли са общопрактикуващите лекари с нови пациенти?

„За съжаление, заболяемостта започва да расте бавно и полека. Има все повече и повече заболели от вирусни инфекции и правейки тестове се оказва, че много от тях са с Ковид. Добрата новина е, че минава много по-леко от предишните варианти, при който загинаха много хора“, коментира в ефира на Euronews PrimeTime д-р Станислав Иванов, който е общопрактикуващ лекар и кардиолог в болница „Лозенец“.

„Хората продължават да бъдат уплашени и предпочитат да се тестват дали това е Ковид или обикновена настинка“, каза още д-р Иванов.

„След като се ваксинирах, се разболях, но протече много леко. Това ме накара да се ваксинирам сега пак. Дори да не се предпазя изцяло и отново да се заразя, знам, че ще го изкарам много по-леко“, сподели пациентка.

Вижте във видеото.