Общество

Протестиращ миньор: За да има преговори, искаме управляващите да дойдат при нас

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

Студът не плаши протестиращите, просто разбираме, че сега е важно да сме тук. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Станимир Георгиев, които е на протеста от първия ден.

По думите му това, че управляващите са изпратили плановете „на тъмно“, без да се допитат и да ги обсъдят с работещите в централите, както и отношението към всички работници, е било това, което ги е накарало да спрат с преговорите.

Решихме, че след това отношение, ако някой иска да преговаря с нас, той трябва да дойде тук. Всичко друго е подигравка към нас самите и към всички, които работят това.

Станимир Георгиев заяви, че няма как да се съгласят с изпратените от правителството към ЕК планове, настояват те да бъдат оттеглени и редактирани.

Ние никога не сме били обвързани с политически сили и обвиненията, които акад. Денков като премиер отправи към нас са недопустими, каза още Георгиев.

Той обясни, че двата синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ са създали нужната органзиация, така че да има необходимите количества храна и вода за протестиращите и те няма да се откажат.

Целия разговор вижте във видеото.