Спорт

Как най-бързо можем да влезем във форма за лятото?

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

В разгара на лятото - какви са тайните на красивото тяло ще ни кажат атлетът Йоана Жилкова и треньорът ѝ Христо Жилков, които завоюваха 2 златни медала на международно състезание в категория "бикини фитнес" в Италия.

Йоана Жилкова:

Състезателната година започна с две международни състезания в Полша и Италия. Първото състезание беше през месец май - Champions Cup Poland 2022, част of European Festival of Bodybuilding and Fitness of the NPC Worldwide & IFBB Professional League. Там завоювах 2 и 4 място в две от Бикини категориите. За съжаление 4 седмици преди състезанието се разболях от ковид и в 2 от тях бях извън строя, което веднага се отрази и на подготовката и формата ми. Да, бях в добра форма, но не и в онази, която аз исках да покажа.

Второто международно състезание беше в края на месец юни - Sheru Classic Italy 2022, отново част световната NPC федерация. Там успях да завоювам златото цели два пъти в две изключително конкурентни и трудни категории - Бикини Мастерс +35 години с 19 атлети от цял свят и Бикини клас H над (170 см.), където бяхме 10 атлетки. Така успях да стигна и до абсолютната категория в тази дивизия. Това състезание ще остане едно от най- силните в спортната ми кариера до сега и много специално за мен, първо защото главен съдия беше не кой да е а самият вицепрезидент на NPC Worldwide & IFBB Professional League - Тейлър Маниън. За мен е чест да бъда оценена именно от него.

С участието на американски съдии в Европа се цели фиксиране на критериите и оценка на всяка от категориите като ги стандартизират с тези в USA. Другата причина състезанието да бъде толкова специално за мен е подкрепата, която получих в лицето на българската NPC федерация, част от NPC Worldwide. Сега съм в подготовка за следващото състезание, което ще се проведе през август в Аликанте Испания.

 

Повече – вижте във видеото.