Спорт

Ръководството на Ботев (Пловдив) призова БФС да отмени наказанието от мач без публика

От Euronews България Euronews България
Botevpd 09.23 Снимка: botevplovdiv.bg

Ръководството на Ботев (Пловдив) призова Българския футболен съюз (БФС) да отмени наказанието на "канарчетата" от мач без публика, наложено заради хвърления предмет по треньора на ЦСКА-София Нестор ел Маестро по време на двубоя между двата тима от 10-ия кръг в efbet Лига, игран миналия петък. Както е известно, вчера Дисциплинарната комисия към футболната ни централа глоби Ботев със 17 300 лева и един мач при закрити врата заради провинението. Това означава, че Ботев (Пловдив) ще трябва да играе пред празни трибуни в "Битката за Тракия" в събота. 

От клуба заявяват, че приемат финансовата санкция, макар и да я считат за пресилена, но настояват да има фенове по трибуните за предстоящата среща с Берое. Според пловдивчани не е редно хиляди фенове да бъдат наказвани заради действието на един. 

"Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между Ботев и ЦСКА-София трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион "Христо Ботев" до днес", се казва в позицията.

От Ботев добавят, че публиката показва "изключително културно и адекватно поведение" в досегашните домакинства и посочват като доказателство това, че полицаите не стоят пред трибуните, тъй като не се налага. В заключение на позицията, от ръководството на "канарчетата" заявяват следното. 

"Вярваме, че ще промените наложеното наказание така, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано Ботев, да не се чувстват виновни за нещо, което не са извършили. В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на Ботев и Берое да се насладят на поредния епизод от "Битката за Тракия".

 

Още спортни новини вижте във видеото: