Спорт

ЦСКА-София се справи с Ботев на "Колежа" и излезе на трето място в efbet Лига

От Euronews България Euronews България
Botev Cska Sofia 09.23 Снимка: Фейсбук

ЦСКА-София надделя над Ботев (Пловдив) с 2:1 като гост в мач от 10-ия кръг efbet Лига. Победата е трета поредна за "армейците", а отборът вече има 18 точки в сметката си, което ги нарежда на третото място във временното класиране на родния елит. 

"Червените" са с две точки повече от Левски, който ще изиграе мача си от кръга в събота срещу Етър (Велико Търново). Отборът на Нестор Ел Маестро е в серия от пет мача без загуба - четири успеха и един равен.

Ботев от своя страна сложи край на серията си от три мача без поражение. Жълто-черните са на 11-о място с 9 точки и вече имат пет загуби в десет срещи.

Джонатан Линдсет в 21-вата и Дюкенс Назон от дузпа в 66-ата минута бяха точни за ЦСКА-София. За Ботев се разписа Константинос Балоянис в 79-ата минута. Попадението му обаче се оказа недостатъчно, въпреки че домакините имаха немалко положения.

След последния съдийски сигнал се разрази грозна сцена, която ще донесе допълнителни наказания за домакините - при радостта на треньорския щаб на "армейците" след победата, старши треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро бе уцелен с предмет от феновете. За щастие той бързо се изправи и се прибра в съблекалнята.

В следващия междинен кръг от efbet Лига Ботев (Пловдив) гостува на Черно море във вторник, докато ЦСКА-София приема Локомотив (София) два дни по-късно.