Спорт

Байерн (Мюнхен) надигра Манчестър Юнайтед в мач със седем гола

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Bayernmanu Twitter Снимка: Туитър

Байерн (Мюнхен) победи с 4:3 Манчестър Юнайтед на „Алианц Арена“ в мач от група „А“ на Шампионската лига. Носителите на общо 9 европейски клубни титли не се бяха срещали от четвъртфиналите преди 9 години, когато краен победител излезе Байерн.

Домакините поведоха с два гола през първото полувреме дело на Лерой Сане в 27-та и Серж Гнабри в 32-та минута. „Червените дяволи“ се върнаха в двубоя след дебютното попадение на Расмус Хьойлунд в 49-ата. Хари Кейн обаче възстанови аванса от два гола за баварците малко след това, благодарение на точно изпълнена дузпа. Каземиро върна интригата за последните минути с попадение в 87-ата минута, но германците веднага отговориха. Точен за четвърти път във вратата на Андре Онана бе Матис Тел. Каземиро отново успя да се разпише в четвъртата минута от добавеното време, което обаче бе и последното действие в двубоя.

В друг мач от турнира Арсенал разгроми с 4:0 ПСВ (Айндховен) в среща от група “B”. Това бе първи двубой за лондонския тим в Шампионската лига от 2017 г. насам. Играчите на Микел Артета решиха мача още през първото полувреме след голове на Букайо Сака, Леандро Тросар и Габриел Жезуш. Мартин Йодегор добави четвърто попадение след почивката. В другия мач от групата Севиля и Ланс завършиха 1:1.

Още спортни новини вижте във видеото: