Общество

Поредна хакерска атака срещу сайтове на български институции

От Euronews България Euronews България
Hacker Security Pexels
Сайтовете на пристанище “Варна”, парламента и агенция “Митници” са били обект на DDOS атака. Това съобщава английската версия на руския телеграм-канал NoName057(16). Каналът публикува информация за осъществени DDOS атаки, средство, което хакерите използват, за да претоварят даден уебсайт с цел да го направят временно неактивен за интернет потребителите.
“България изигра два коза: правителството реши да разреши вноса на зърно от Украйна, а също и да приеме военна база на НАТО. И ако с първата точка всичко е ясно - някой трябва да купи украинско зърно (в края на краищата Полша досега е отказала), тогава с втората - възниква въпросът: там ли сте изобщо? Използването на българска територия като антируски плацдарм явно няма да предизвика ентусиазъм сред местното население (местните корумпирани чиновници се опитват да забравят за братството на народите на Русия и България, но не можеш да излъжеш хората!), чиито пари ще потекат в джобовете на русофобите🤬” - се казва в публикацията с изброените сайтове на българските институции обект на DDOS атаката.  
Информацията в канала е публикувана в 17:11 ч. българско време. Към 18:00 ч. сайтовете на парламента и варненското пристанище отново работят.