България

Източници от разследването твърдят, че полицайка помогнала на Семерджиев да се укрие

От Euronews България Euronews България
9516211 Снимка: БГНЕС

Има налични данни за това, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, съобщи БГНЕС.

Според източници от разследването става въпрос за Симона Радева - служител в Първо РПУ - София. Tя е пътувала в автомобила на Семерджиев в момента на жестоката катасрофа на бул. "Черни връх" във вторник. По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

Семерджиев беше задържан в квартал "Лозенец", в жилище на ул. "Горски пътник" (в района на хотел "Маринела"), близо до мястото на катастрофата.

Междувременно, министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков заяви на пресконференция в Министерски съвет, че Започва специализирана операция по линия на всички лица, които използват наркотични и упойващи вещества.

„Тя няма да е от ден до пладне“, допълни Рашков.

От сутринта заседаваме в МВР във връзка с този трагичен инцидент. Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан с Георги Семерджиев, включително, ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме вече съмнение, че са били неглижирани и дали в резултат, ако така се установи, някой не е причинил косвено този трагичен резултат.

Бойко Рашков, вътрешен министър в оставка

От своя страна премиерът в оставка Кирил Петков бе категоричен, че от днес властите обявяват война на всички рецидивисти, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества.

Очаквайте подробности.