Общество

Братът на изчезналия Галин от Русе: Подозираме, че е бил заплашван

От Ани Балджиян Ани Балджиян Журналист

Вече 18 дни издирват 30-годишен мъж от Русе. Малко преди Галин Димитров да изчезне близо до село Кошов, е бил намерен телефонът му. Последното обаждане било до 112. В студиото на „Добро утро, Европа“ гостува братът на Галин – Ивелин Димитров.

Той посочи, че вчера родителите са чули запис с гласа на момчето, около 2 часа след като е пристигнал в къщата за гости. Бил е изплашен за живота си. Тръгнал е към гората, защото вероятно е бил заплашван, смята Иван. Органите на реда и родителите са отишли на място, но не са открили следи от него.

Мястото е гористо. Имал е притеснения. Галин следва национална сигурност и работи нощем. Брат му предполагам, че има вероятност нещо да се е случило в последните му смени на работа. Семейството призовава хората, които биха могли да се включат в издирването, да се свържат с тях. Полицията вече е ползвала термодронове, но без успех. Хора са сигнализирали, че е видян, но без точно описание и конктретика. Семейство и приятели са тръгнали по горските пътеки. Роднините му вярват, че пълната истина ще излезе наяве.