Спорт

Ювентус обяви колосални финансови загуби

От Euronews България Euronews България
Juventuss2023 Снимка: Фейсбук

Ювентус регистрира загуби от над 80 милиона евро за втората половина от фискалната година, която е за периода януари – юни, съобщиха от италианския гранд. По този начин общите загуби, които рекордьорът по спечелени титли в Серия А записва за изминалия сезон, се покачват до над 110 милиона евро.

Клубът минава през тежък период, след като по-рано бе обвинен в незаконни капиталови печалби от трансфери на играчи и "фалшифицирани финансови книжа", което доведе до сериозни загуби и редица санкции за торинския гранд, като дори се стигна до отнемане на точки от актива на тима през изминалия сезон. 

Според информациите холдингът Exor, който е собственик на "бианконерите" дори е обмислил продажбата на клуба ако бъде намерен купувач. 

Ювентус трябва да съобщи официално всичките си финансови резултати за последната кампания 2022/23 по-късно през септември, като очакванията са сумата да набъбне. Припомняме, че преди около 12 месеца ръководството на Юве информира за рекордни финансови загуби на стойност от 240 милиона евро.

Междувременно от "Старата госпожа" обявиха и друга важна информация. Ръководството на италианския гранд е замразило заплатата на Пол Погба, който даде положителна допинг проба, взета му на 20 август. По този начин "бианконерите" ще спестят около 30 млн. евро от заплатата на французина. 

Ювентус започна сезона в италианската Серия А с две победи и едно равенство, като заема третото място във временното подреждане. За отбора на Масимилиано Алегри предстои важен сблъсък - домакинство на Лацио в събота (16 септември) от 16:00 часа българско време.  

Още спортни новини вижте във видеото: